dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Magyar Filmdíjra jelölték a Boxi tévéfilmet - 2020. February 18.

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26. és 29. között rendezi meg a Magyar Mozgókép Szemlét, melynek mától nyilvános a programja. Idén összesen 114 filmet neveztek, melyek közül előzsűrik választották ki azt az 59, Magyar Filmdíjra jelölt alkotást, koztük a Boxi, a kincs nyomában című filmünket, melyeket a rendezvény alatt a közönség nagyvásznon nézhet meg a Corvin moziban.

Az 59 film között 10 animáció szerepel a versenyprogramban. Február 29-én, szombaton 13.20-tól vetítik Klingl Béla 15 részes Boxi-sorozatából készült a Boxi – A kincs nyomában című tévéfilmet, melyben Boxi és Kartomi kalandjai elevenednek meg. A 60 perces Boxi – A film egyetlen egész estésként szerepel az animációs programban. A kerettörténettel és kiegészítő jelenetekkel összekötött Boxi sorozatból készült tévé speciál a Médiatanács Dargay Attila-pályázatán nyert támogatást.

Február 27-én, csütörtökön 18.20-tól egy blokkban lesz látható az animációs versenyprogram további 9 rövidfilmje.

A televíziós forgalmazású filmeket (köztük az animációs filmeket is) ingyenesen, a nagyjátékfilmeket pedig kedvezményes 500 Ft-os áron lehet megnézni. A jegyelővétel február 22-én, szombaton kezdődik. A Magyar Filmdíj győztes alkotásait a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják ki, a díjátadó március 5-én este a Vígszínházban lesz. További részletek a Szemléről itt olvashatók.