dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Boxi, a kincs nyomában az Országos Rajzfilmünnepen - 2020. November 15.

November 13. és 15. közt újra Országos Rajzfilmünnep, rendhagyó módon online. Esemény és a csatlakozó helyszínek egyedi YouTube-csatornáján több mint 200 animációs filmet és sorozatot láthattok ingyen.

Az Országos Rajzfilmünnep ezúttal is az ország több pontján zajlik egyszerre: KEDD Animációs Stúdió közel 100 helyszín összefogásával szervezi meg a háromnapos rendezvényt. Az Online Rajzfilmünnepet november 13. és 15. között a legnagyobb videómegosztó oldalon itt tudjátok követni: https://bit.ly/3kuKBWz

Rófusz Ferenc munkásságát ünnepeljük: Idén negyven éves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A légy, ezért a Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg.

Örök klasszikusok és a legújabb rajzfilmsorozatok a programban: A korábbi évekhez hasonlóan most is gazdag filmkínálattal és 31 filmes blokkal készülünk: nosztalgiázhattok az MTVA klasszikusaival, mint a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme és a Kukori és Kotkoda, és a Kecskemétfilm műhelyében készült legendás sorozatok. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül többek között a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és természetesen Boxi és Kartomi történeteivel találkozhattok.

A sorozatok mellett egészestés – új és klasszikus – rajzfilmek is szerepelnek az Online Rajzfilmünnep kínálatában: debütálnak programunkban 2020 legfrissebb animációs sorozatai, a NASZREDDIN HODZSA meséi, a MITCH-MATCH, és a híres sportolóink gyerekkorát feldolgozó Cserebogarak.

A MOME és a METU válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei is bemutatkoznak. Egy másik blokkban Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál best of-jai várnak titeket.

A 200 film közt minden korosztály talál kedvére valót, így a Rajzfilmünnep kellemes szórakozás lesz az egész családnak.