dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

​A Boxi rendező-producere az Online Rajzfilmünnepről és a magyar rajzfilmkultúráról - 2020. November 06.

November 13. és 15. között jön az Online Rajzfilmünnep! Az eseményen több mint 200 animációs filmet és sorozatot láthatnak a Rajzfilmünnep a csatlakozó helyszínek YouTube csatornáján. A Rajzfilmünnep honlapján alkotók mesének róla, mit gondolnak a magyar rajzfilmkultútától és a Rajzfilmünnepről. Klingl Béla, a Boxi sorozat és a ReMake rendezője is megosztotta gondolatait.

“Az animáció a legszabadabb filmezési műfaj, mivel nem ismer korlátokat. A gyerekfilmektől a képzőművészeti igényű, filozófikus művekig nemcsak történetek, hanem akár szavakkal ki sem fejezhető gondolatok is megjeleníthetőek általa. Az animáció varázslat, világok teremtője.”

Az Online Rajzfilmünnep alatt Klingl Béla több alkotását is láthatjátok: a Boxi sorozat epizódjai a MESÉK ALSÓSOKNAK blokkban, az egészestés Boxi, a kincs nyomában rajzfilm a NAGY KALANDOK VI. válogatásban, míg a ReMake a FESZTIVÁLOK LEGJOBBJAI III. filmjei közt szerepel. Láthatjátok még a programban jövő hétvégén a Boxi másik rendezője, Koós Árpád Acid című animációs rövidfilmjét és Rofusz Kinga rendezésében a a KGB Stúdióban készült Otthon cím animációt. A kisfilmet októberben a legjobb animációs filmnek választották a Hét Domb FIlmfesztiválon.

Rajzfilmünnepet november 13. és 15. között a legnagyobb videómegosztó oldalon itt tudjátok követni: https://bit.ly/3kuKBWz