dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Boxi az Anilogue-on - 2019. November 21.

2019. november 27. és december 1. között a 17. Anilogue-on a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait láthatja a világ minden tájáról.

November 27-én, szerdán 19 órakor a bristoli Aardman stúdió Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációja nyitja az idei Anilogue-ot az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fesztivál a berlini fal leomlásának idején játszódó, részben magyar készítésű Fritzi - egy forradalmi mese ősbemutatójával zárul a szombat esti díjkiosztó gálán.

ANILOGUE 2019 TRAILER #2 from Tamas Liszka on Vimeo.

5 helyszínen 300 animációs rövidfilmet és 13 egész estés filmet kínál a fesztivál. Idén először immár 3 kategóriában több mint 50 film kerül versenybe, köztük a Kabul fecskéi című francia festményanimáció, melynek egyik rendezőnőjével, Eléa Gobbé-Mévellec-kel a közönség is találkozhat.

A rövidfilmes szekcióban 16 ország 24 alkotása lesz majd látható és idén először 20, kifejezetten gyerekeknek készült animáció is versenyez majd, köztük a Boxi sorozatunk Téli örömök című epizódja is.

A Boxi versenybe jutott epizódját a Gyerekfilmek 4+ 47 perces szekciójában láthatják az érdeklődök 10 másik gyerekfilmmel együtt az alábbi időpontokban:

2019. november 29., péntek 9.00 Francia Intézet

2019. november 30., szombat 15.00 Art+ Cinema

A felsoroltakon kívül még rengeteg új animációs filmet, gyerekprogramot és animált dokumentumfilmet láthat a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Art+ moziban, a Francia Intézetben és a Lengyel Intézetben, a Magvető Café pedig a szakmai programoknak és közönségtalálkozóknak ad majd helyet.