dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Boxiék Kijevben - 2019. August 30.

A LINOLEUM a legnagyobb nemzetközi animációs filmfesztivál Ukrajnában, amely az Ukrán Kulturális Alap és az Ukrán Állami Filmügynökség támogatásával jött létre. A 2014-ben Kijevben indított fesztiválon évente mintegy 250 filmet vetítenek a világ minden tájáról, emellett műhelyfoglalkozások és előadásokat tartanak a szakma ismert szereplői, valamint speciális programokat hirdetnek meg gyerekeknek.

A szervezők célja a kortárs animáció és a médiaművészet támogatása, az alkotók ösztönzése valamint az ukrán animáció népszerűsítése.

2019-ben a LINOLEUM fesztivált szeptember 4-8. között rendezik meg Kijevben. A fesztivált az Animagrad szervezi.

Az idei fesztivál témája a KÖZÖS NEVEZŐ, amely gyakorlatilag igen széles körű lehetőséget biztosít az alkotóknak, egyben komoly kérdéseket is felvet: hogyan lehet konfliktusok nélkül kezelni a vallási sokféleséget, a politikai nézetkülönbségeket?

A cél az emberek közötti távolság csökkentése, amelyhez az animációs művészet közös nyelve teremt lehetőséget a résztvevők számára.

A Boxi Téli örömök című epizódját a 2-6 éves korú gyerekeknek szóló program 2 blokkjában vetítik 11 másik animációval együtt.