dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Jön a 14. KAFF - versenyprogramban a Boxi! - 2019. May 28.

A 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál idei versenyprogramját három előzsűri válogatta. A magyar előzsűri tagjai Keresztes Dóra és Békési Sándor animációs rendezők, valamint Rittgasser István animációs tanár voltak. Az egész estés filmeket Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró-rendező, Bálint Péter filmforgalmazási szakember, és Lukácsy György filmkritikus szemlézte, a tv-filmek versenyét pedig Aneta Ozorek lengyel filmes kurátor, illetve M Tóth Éva és Ulrich Gábor animációs rendezők állították össze.

A több mint 200 beérkezett magyar nevezésből összesen 2 egész estés alkotás, 14 diákfilm, 22 rövidfilm, 23 televíziós sorozatepizód és 28 alkalmazott animáció került a versenyprogramba, emellett közel 30 film az információs programba. Az európai versenyben 6 egész estés alkotás, 28 sorozat epizód és 6 speciál látható, valamint 12 animációt vetítenek versenyen kívül.

A Magyar versenyprogram Televíziós sorozat szekciójában lesz látható a Boxi Téli örömök című epizódja, amelynek rendezője Klingl Béla. A Koós Árpád rendezte Levelek című rész pedig az Európai versenyprogram Televíziós sorozatok szekciójában versenyez majd.

A KGB Stúdió 3 filmjével is jelen lesz a fesztiválon, mivel itt mutatkozik be a producer-rendező Klingl Béla Remake című kisfilmje, egy teljes emberöltőt kisér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve.