dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

KingstOOn in Kingston - 2019. January 17.

Jamaica és a Karib-térség animációs ipara nem csak a helyiek, hanem a nemzetközi animációs közösség figyelmét is egyre jobban vonzza.

A fesztivál a 2013-as és 2016-os kiadás sikereire épít, ahol a vetítések mellett háromévente megszervezik a KingstOOn Animációs Konferenciát is a kormány és a Világbank támogatásával.

Az animációs fesztivál szünetelő éveiben a szervezők az Afro-leszármazottak Filmfesztiválját is megtartják 2 kétévente, amely az afroamerikai filmkultúrát hivatott népszerűsíteni.

még mindig jelen van, és annak érdekében, hogy a köz- és magánszféra, valamint a multilaterális közösség különböző erőfeszítéseit ösztönözze, és hogy továbbra is vonzza a nemzetközi animációs közösség, Jamaica kormánya figyelmét. A Világbankkal való együttműködés elindítja a KingstOOn Animációs Konferenciát és az Afro-leszármazott Filmfesztivált, amelyet 2019 április 5-7-én, Jamaicai Műszaki Egyetemen tartanak.

A KingstOOn jelszava a TANULJ, SZEREZZ, LEGYÉL JELEN

Az animációs ismereteket workshopokon, panelbeszélgetéseken adják át egymásnak a résztvevők. A helyi és nemzetközi animációs közösség rendezvényeken ismerkedik egymással, ahol producerek és filmgyártók, tartalomvásárlók ösztönzik egymást együttműködésre.

Az idei fesztiválra 105 országból érkezett 1800 nevezés, ebből válogatták versenybe a legjobb filmeket, köztük a Boxi sorozat Forgalmi dugó című epizódját is.

A nemzetközi versenyprogramban négy kategóriában osztanak ki díjakat: legjobb speciális effektek, legjobb diákfilm, legjobb nemzetközi animációs rövidfilm és legjobb nemzetközi animációs egészestés film.