dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Az Országos Rajzfilmünnepen találkozhattok Boxival - 2018. October 03.

Idén is lesz egy hétvége, amely teljes egészében az animációs filmekről szól. Október 26. és 28. között hatodik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, az ország különböző pontjain, több mint száz helyszínen vehettek majd részt változatos vetítéseken, izgalmas kísérőprogramokon.

Az ünnep ideje alatt a Boxi sorozat epizódjait és stúdiónk A kozmosz nagykövetei c. animációs rövidfilmjét több moziban vetítik majd. A vetítések előtt kézműves Boxi és Kartomi hajtogatós és színező is rendelkezésetekre áll a helyszíneken.

Az idei rendezvény egy régi kedvenc, a 40 éves A kockásfülű nyúl köré szerveződik. Richly Zsolt népszerű mesefilmsorozata mellett a rendező egyéb műveit is megnézheted majd a rajzfilmünnepen, többek között a Luther című sorozatot, amelynek a segítségével végigkövethetitek a híres teológus és reformátor életét.

A kockásfülű nyúl és a Luther kitűnő példa arra, hogy a szervezők egyszerre szeretnék megszólítani kicsiket és nagyokat. Nem érdekes, hogy hány éves vagy, biztosan fogsz a kedvedre való vetítést találni. Gazdag filmkínálat a hazai klasszikusoktól (Vuk, Erdő kapitánya) a nemzetközi sikereken át (A kis kedvencek titkos élete, Kubo és a varázshúrok) olyan ínyencfalatokat is tartalmaz, mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diplomafilmjei.

Kövessétek az Országos Rajzfilmünnep Facebook-oldalát, ahol rendszeresen tájékoztatni fognak titeket a filmekről, a helyszínekről, a kísérőprogramokról, illetve játékokra is invitálnak majd benneteket.