dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Alpinisták és hegykedvelők fesztiválja - 2018. July 09.

A CERVINO CINEMOUNTAIN igazi hegyi fesztivál és a legnagyobb ilyen műfajú Európában a Trento fesztivál mellet. Stílusosan a Matterhorn (Monte Cervino) (az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa)lábá nál szervezik meg ezt a régióban igazán fontos kulturális eseményt az olaszországi Aosta-völgyben.

A programok fókuszában kiváló minőségű hegyi témájú filmek szerepelnek, legyen az környezetvédelmi témájú, hegyi kalandot, hegyi sportot, hegyi kultúrát és történelmet bemutató alkotás. A házigazdák figyelmet szentelnek minden hegyi témájú filmnek, legyen az dokumentumfilm vagy fikciós film, vagy akár gyerekfilm, mint a Boxi Zöldben című epizódja.

Az eseményen amellett, hogy a Hegyi Filmek Nemzetközi Szövetségének fesztiválgyőztes filmjeiből mutatnak be összeállítást, kiosztják a hegyi filmek Oscar-díját is.

CERVINO CINEMOUNTAIN eredetileg 1998-ban alakult egy síparadicsomban Breuil-Cervinia-nál. Azóta több mint 700 olyan filmet mutatottak be, amelyek a legjobb nemzeti és nemzetközi alkotásokat képviselik ebben a műfajban.

A kulturális kezdeményezés eseményein helyet kapnak a hegyi témájú előadások és egyéb programok is. A fesztivált Valtournenche város önkormányzata és a Monte Cervino Kulturális Egyesület támogatja.

A hivatalos versenyprogramban idén a Greenfest-díjas Boxi Zöldben című epizódját is vetítik, amely a környezetbarát fagazdálkodásra ad vicces megoldást.