dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Rövidek Japánban - 2018. July 30.

A Short Shorts Filmfesztivál (SSFF) 1999-ben indult, és Tokió kormányzója 2004-ben kérte fel a szervezetet, hogy alapítsanak egy fesztivált, ahol ázsiai rövidfilmeket mutatnak be, ez vezetett a Short Shorts Asia létrehozásához. A fesztivál 2004-ben lett akkreditált az Amerikai Filmakadémián. A Short Shorts Grand Prix nyertese automatikusan bekerül az Oscar-díjra jelöltek listájába. Az SSFF immár az egyik legnagyobb rövidfilmes fesztivállá nőtte ki magát Ázsiában. Neve brand, átfogó esemény ahol a szívesen fordul meg a rövidfilmes szakma és a tartalomszolgáltatók.

A rendezvénynek a Harajuku városrész Omotesando pláza mozija ad helyet minden évben Tokió nyugati részében. Az esemény országos turnéja augusztus 17-én kezdődik Yokohamában.

Az idei hivatalos versenyprogramban a Boxi Zöldben című epizódja is szerepelt. Az országos turnéra a versenyprogramból nagy gonddal kiválogatott filmek – köztük a Boxi is – jutnak tovább. A Yokohamai három napos rendezvény - augusztus 17-19. - ideje alatt két alkalommal is vetítik filmünket a Yokohama Museum of Art-ban.

Érdekesség még, hogy a szervezők a Short Shorts ideje alatt szorosan együttműködnek a szintén híres és kedvelt Dance Dance Dance @ YOKOHAMA elnevezésű rendezvénnyel, amelynek keretében táncos témájú filmek is vetítenek.