dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

A világ egyik vezető animációs fesztiválján a Boxi - 2018. June 01.

A világ második legrégebbi fesztiváljaként tartják számon az Animafest Zagreb - World Festival of Animated Filmanimáció iránt elkötelezett eseményét.

A fesztivál a horvát Animációs Filmszövetség, a Zágrábi Filmművészeti Társaság és a Zágráb Város vezetése alapította 1972-ben. Az Animafest Zagreb Annecy, Ottawa és Hirosima fesztiváljai mellett a az animációs szakmabeliek egyik kötelező állomása. A zágrábi animációs iskolából származó filmkészítők globális hírnévre tettek szert, ennek köszönhetően a fesztivál is sok elismerést kapott és az évtizedek alatt a világ egyik legnagyobb animációs fesztiváljává nőtt ki magát.

Egyetlen animációfilmes naptárából sem marad ki a fesztivál, hiszen a díjazottak automatikusan kvalifikálódnak az Oscar-díjra és az Európai Animációs Díjra (Emile Award). EZ az egytelen horvát filmes esemény, amelynek Oscar-kvalifikáló státusza van. A fesztivál filmes válogatásának 80 százaléka premier vetítés, amelyet minden év júniusában rendeznek meg. A legkiválóbb és legmodernebb pályázatok juthatnak be a versenyprogramba, ahol aztán tekintélyes díjakra tehetnek szert.

A Boxi Zöldben című epizódját 3 alkalommal is vetítik a fesztivál gyerekfilmes versenyprogramjában. A 4-7 éves korosztályt célzó blokkban a Boxi mellett tíz animációs film szerepel.

Boxi vetítések:

2018. június 5. (kedd) 9.30 - kedd - Kinoteka

2018. június 8. (szombat) - 11.30 Kinoteka

2018. június 9. (vasárnap) - 10.00 Kinoteka