dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

Környezetvédelemért a művészetek erejével - 2018. May 14.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő országos rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt években és célja, hogy a művészetek erejével hívja fel a figyelmet a környezetünk állapotára, a természet csodáira, értékeire, az ember szerepére és felelősségére. A szervezők moziba hívnak mindenkit, aki szereti a filmeket, aki szeretné tudni, mi történik hazánkban és a világban a természeti értékeinkkel. Kiemelt célcsoportjuk a fiatalok, akiket fogékonnyá szeretnénk tenni a természetvédelemre és a környezetvédelemre.

A fesztivállal egy időben – május 25-27-én – idén is megrendezik a tavalyi évben útjára indított kezdeményezést, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, amikor az ország több városában a természet iránt fogékony emberek megnézhetik a világ legújabb és legjobb természet- és környezetvédelmi filmjeit. A gyermeknapi hétvégén az ország számos pontján, összesen 23 helyszínen, ingyenes filmvetítésekkel, szemléletformáló és szórakoztató családi és diák programokkal várják a nagyvárosok mozijai, művelődési házai az érdeklődőket. Az országos program célja és egyben legnagyobb eredménye, hogy a filmek és a kísérőprogramok bemutatják a nézőknek a világot, benne kiemelten Magyarország élőhelyeit, élőlényeit, az őket veszélyeztető tényezőket. A programon résztvevő fiatalok és családok a megismerésen túl lehetőséget kapnak arra, hogy egy nagy közösségi élménnyel is részesei lehessenek természeti értékeink védelmének.

Lesz "Varázslatos Magyarország" címen szabadtéri fotókiállítás és a Trash Art Magyarország 2018 művészeti program idén is hatalmas szobrokkal és installációkkal debütál. Ezúttal a „Biodiverzitás”, azaz a biológiai sokféleség és az ebben bekövetkezett, ember okozta hatások kerülnek a fókuszba.

A sajtóvetítésen Attenborough hangya hegye című filmet mutatják be.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra nevezett alkotásokból készült válogatás kerül levetítésre, így a program minden évben megújul. A vetítési programokban kiemeltek a magyar alkotások, a Magyarországot bemutató filmek.

A vetítések, események ingyenesek!

A Boxi: Zöldben itt lesz látható: Gödöllői Királyi Kastély – Alsópark Teátrum sátor - 2018. május 25-én, pénteken és május 27-én, vasárnap 8:20-tól egy 6,5 órás animációs válogatásba