dolgok
bogre
ollo
kutya
fiu
polgar
mergespolgar

ÖKO FESZTIVÁLOK KEDVELTJE A BOXI - 2018. May 07.

2017 novemberében nyerte el a sorozat Zöldben című része a belgrádi GREENFEST Nemzetközi Zöld Kultúra Fesztiválon a Legjobb Animációs Film díját. Az epizód szerepelt a világ első és egyik legnagyobb zöld témájú fesztiválján, a spanyolországi FICMA Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválon, a Kalkuttai Vad- és Környezetvédelmi fesztiválon, az amerikai NatureTrack filmfesztiválon, valamint Olaszországban és legutóbb Pozsonyban is, ahová ugyancsak ökológiai témájú filmes alkotásokkal lehetett nevezni.

Spanyolország az új öko-állomás, a zaragozai Ecozine Nemzetközi Film és Környezetvédelmi Fesztivál animációs rövidfilmes versenyprogramjában szerepel május 11 és 27 között a Boxi. A környezetvédelemre összpontosító fesztiválnak ez a 11. kiadása, amely az ökotémák sokféleségét tárja a közönség elé. A Zöldben című részt 114 ország több mint 2000 alkotása közül válogatták ki.

A fesztivál központja Zaragoza, de Andorrában és Pamplonában is lesznek vetítések.

Idén mutatkozik be először az Ecozine Ifjúsági Filmfesztivál, amely elsődlegesen a középiskolai produkcióknak szenteli figyelmét. Közel 40 iskola csatlakozott a programhoz és a kategóriába 73 filmes nevezés érkezett.

A fesztivál plakátját idén Leon Núñez tervezte. A Berta Cáceres Flores-díjat a környezet- és a természeti erőforrások védelmére elkötelezett film kapja meg, amelyet május 24-én hirdetnek ki.

A szervezők remélik, hogy a versenyprogramba válogatott 127 film közelebb viszi a nézőket bolygónkhoz!